Prozzoro

 

Нова земельна реформа створена для того, щоб забезпечити рівні умови для всіх громадян України щодо реалізації їх законного права на вільний продаж, купівлю та оренду земельних ділянок. Закон “Про земельні аукціони” передбачає, що їх проведення в системі Прозорро.Продажі є офіційним. Він привносить вттєві зміни в процедуру проведення торгів, адже тепер вони є відкритими і прозорими. Раніше пересічний громадянин не мав змоги отримати доступ до всіх тендерних пропозицій через високу корумпованість системи, але тепер вона має проводитися на чесних та прозорих засадах. 

 

У багатьох громадян виникає питання, яким чином їх дотримання буде контролюватися і які є гарантії. Основним способом дотримання законодавства щодо відкритості торгів є можливість кожного учасника в будь-який момент подивитися як проходять аукціони і впевнитися, що все проводиться з дотриманням встановлених правил. Також чесність торгів гарантується постійним контролем з боку системи Прозорро.Продажі та спеціальними державними органами. Таким чином забезпечується дотриманням вимог законодавства України щодо відкритих земельних торгів та забезпечення рівних прав кожного учасника.

 

Проведення земельних торгів в електронному форматі на майданчику УУБ

 

У законі про земельні аукціони вказано, що основною площадкою для їх проведення є система Прозорро.Продажі та такі акредитовані майданчики як Українська Універсальна Біржа. Вона являє собою зручний і зрозумілий, навіть новачку, сайт, де представлені всі тендерні пропозиції, які є в Україні на даний час. Проведення аукціонів до 2024 року буде відбуватися за спрощеною процедурою. Така міра необхідна для того, щоб зацікавити якомога більше людей взяти участь в законних та чесних торгах і створити здорову конкуренцію серед організаторів з оптимізацію ціноутворення. 

 

Майданчик УУБ дає доступ до багатьох цікавих та вигідних аукціонів. Кожен учасник має рівні права та високі шанси на перемогу. Дотримання об’єктивності торгів відбувається за рахунок того, що всі пропозиції подаються конфіденційно. Використання майданчику УУБ дає такі переваги:

  • постійне оновлення інформації в режимі реального часу;
  • допомога з будь-яких питань від команди фахівців;
  • інформаційна підтримка користувачів за допомогою поштової та смс- розсилки;
  • багато вигідних та цікавих пропозицій щодо співробітництва;
  • реальні шанси на перемогу та рівні права всіх учасників;
  • простий та зручний інтерфейс сайту;
  • спрощена процедура проведення аукціонів та документального оформлення права на землю.

Тисячі людей вже оцінили переваги використання Української Універсальної Біржі та планують робити це повторно, адже умови прості, а шанси на перемогу високі. Дізнатися більше про можливості електронної системи торгів та особливості їх проведення можна на сайті https://www.uub.com.ua/rus/presscenter/novosti-birzhi/zakon-ukrainy-o-zemelnyh-auktsionah-kakie-izmeneniya-on-predusmatrivaet/.